Mai Lookbook dózis

Amikor Ti ezt a bejegyzést olvassátok, én épp az utolsó napomat töltöm a gólyatáborban, holnap reggel megyek haza. Vasárnap meg jövök is vissza koleszba, aztán kezdődik az egyetemi élet! Az első hét gólyafelkészítő hét, de utána már megy minden rendesen. Remélem, hogy nektek is lesz még egy kellemes hétvégétek, aztán nyugodtan kezditek az iskolát hétfőn! Sikerekben, eredményekben és élményekben gazdag tanévet kívánok! :)

Felső! Meg persze a haja... Akarom!

Vateno Silky Oriental Blouse, Salsa Jeans White Jeans, Julia Pamplona Raspberry Bag, Oasap Heels
Ez a táska minden bizonnyal egy fél karomat levágós történet...

Romwe Dress, Backstage Clutch, Backstage Necklace, Julice En Reve Bracelet

Sulikezdős vásárlás

Nagy bánatomra sok cucc nem kellett, pedig nekem a papírboltok nagy kedvencek, nem igazán lehet kirángatni. :) Sajnos a blokk nincs meg, emiatt nem tudok pontos árat mondani, de ez a iskolai dolgoknál annyira nem is lényeges. Mondjuk 2 kakukktojás azért van, de róluk később...

Random tények #1

Az eddigi oldalaimon nagy sikernek örvendtek az ilyen jellegű bejegyzések. :) Emiatt úgy döntöttem, hogy itt is nyugodtan publikálhatok személyes posztokat. Most éppen 30 tényt gyűjtöttem Nektek magamról. Néhányat már valószínűleg tudtatok, de azért előfordulhat, hogy újat tudok mondani, legalábbis nagyon remélem.


  • Két nővérem van, és egy anyukám meg egy apukám.
  • Egy kis faluban élek, Zala megyében.
  • Már "csak" egy nagymamám él.
  • Nagyon alacsony a vérnyomásom. Az orvos néha megkérdezi, hogy élek-e még, mert alig tudja mérni. :D
  • A bal térdem felett van egy heg. Még gyerekként szereztem, beleállt a lábamba egy kagyló a Balatonon.
  • Jobb kezes/lábas vagyok.
  • 164 cm magas vagyok, és 53 kg.
  • 37-es a lábam.
  • Nem tudok úszni. :(
  • Közel lakom a Balatonhoz, nyaranként amint tudok, már megyek is.

A naplóírásról nagy vonalakban

Mindig is szerettem volna "naplóírós" lány lenni. Aki esténként fekszik az ágyán, vagy éppen ül az íróasztala előtt, és csak ír. A napjáról, a céljairól, a bizonytalankodásairól. Egyszerűen mindenről. Én is mindig elkezdtem, aztán napokig, jobb esetben hetekig vezettem, majd elfelejtődött. Szimplán úgy gondoltam, hogy nem érdemes nekem naplót vezetni, teljesen felesleges...


De egy ideje, konkrétan március vége óta írom a jelenlegi kis naplócskámat. Nem napi rendszerességgel sajnos, de azért igyekszem összeszedetten és bizonyos időközönként írni. Teljesen sima kis füzet, még borítója sincs, dekorációt sem lehet találni rajta. Csupa-csupa betűk, minden mást nélkülöz. Amint ez betelik, a következő naplómat már nem ilyennek tervezem, inkább valami keményfedeles füzetet szeretnék. Az is előfordulhat, hogy kisebb emlékeket is ragasztok bele végre. Még képlékeny a dolog.

Mai Lookbook dózis

Újabb hét telt el! Bár hivatalosan holnap is munkanap lesz, de oda se neki. Én még ügyködöm ma a gólyatáborral, emiatt jövő héten, konkrétan augusztus 27-től 30-ig nem leszek itthon, de időzítek bejegyzéseket, nyugi. :D Megyek ma vásárolni is pár dolgot, főképp írószer jellegűeket. Tudom, egyetem, nem kell, de ez hozzátartozik a sulikezdéshez, 1-2 füzet meg toll nem árthat. Na, de túl sokat fecsegek. Mielőtt intézem a dolgaimat, jöjjön a Lookbook mára.

Egy ilyen táska továbbra is kívánságlistás!

Bardot Cami, Genetic Denim

Nasty Gal Camo Sneakers, Choies Stonewashed Denim, Mink Pink Silver Top
Mindenki rendelkezik király farmeringgel, csak én nem találom a megfelelőt. :(

Ősziesebb kinézet

Bizony, 2 hetet bírt a nyitódesign. Mindenképpen le akartam cserélni, mert picit már untam. Sokaknak nem tetszett, hogy lebeg a lap, ezért van most háttér. Mi ez? Kotta. Lehet, hogy nem illik ide, de nekem bejön. A színek kicsit ősziesek, de ez is tetszenek, mit tegyek? :D Hopp, ez rímelt.
Azért ne ijedjetek, nem lesz mindig kávés fejléc, de ez a kép megfogott. Éreztem, hogy fejléc lesz belőle. Remélem, hogy meg vagytok elégedve ezzel a designnal. :)

Őszi kívánságlista

Ha akarjuk, ha nem, lassan itt az ősz. Új évszak = új ruhák, kiegészítők. Én az őszt soha nem azonosítom a durván hideg idővel, ezért csizmán még csak nem is gondolkodtam. Nekem olyan, mintha csak hidegebb nyári napok lennének, csak éppen hullanak a levelek meg esik az eső. Eme idióta gondolatmenetem alapján állítottam össze az én kis listám, amelyen szereplő tételeket mindenképpen be akarom szerezni.

Autumn Wishlist
1. Pulcsik | Egy pulcsim sincs jelenleg, pedig nagyon csinosak tudnak lenni. 2. Farmer | Sosem elég belőlük ugyebár, az egyetlen világosabb darabom pedig kezdi megadni magát. 3. Vászontáska | Sima legyen, mert én akarom kidekorálni... :D 4. Fekete kistáska | A jelenlegi pici tasim feladni készül a küzdelmet. 5. Leopárdmintás körsál | Remekül feldob egy egyszerű szettet. 6. Világorózsaszín körömlakk | Keresem az Avon Pastel Pinkjének tökéletes másolatát. 7. Arany pilótaszemüveg | Évek óta vadászom a megfelelőre, de még mindig nem találtam meg. 8. Nagy alakú pénztárca | Egy ideje kajtatok utána is, de szintén hiányt szenvedek belőle. 9. Farmerdzseki/farmering/farmermellény | Egyik sincs, pedig remekül variálhatóak. 10. Telefontok | Nem almatelefonom van, csak egy Sony Xperia Tipom, de ezt is védeni kell. A jelenlegi fehér tok bírja a strapát, de könnyen koszolódik. :(

Nektek mik vannak a listátokon?

Interjú velem

GΛTSBY, a Public Speaking szerkesztője felkért, hogy válaszoljak néhány kérdésére. Eleget is tettem a dolognak, így megszületett az interjú! Az oldalán már publikálta, az engedélyével pedig kirakom a Coffee Is My Drug-ra is. :) Remélem, hogy tetszeni fog Nektek, az is előfordulhat, hogy pár új dolgot tudtok meg rólam.


MIKOR KEZDTED A WEBES OLDALAK SZERKESZTÉSÉT? 
- 2008 elején.

MUTASD BE NÉHÁNY HÍRESEBB BLOGOD, RAJONGÓI 
OLDALAD!
- Volt a Just-Zac.Gp, egy időben a leglátogatottabb magyar Zac Efron rajongói oldal volt. Nagyjából 2,5 évig működött. Az Adam-Bomb.Gp témája Adam Lambert volt, hatalmas látogatottsággal ment a lap majdnem egy évig. Bezártam, mert sok volt az utálkozó, akinek nem tetszett más sikere. Blogjaim közül a Brilliance.Gp volt a legsikeresebb, 1,5 évig szerkesztettem. Naponta 200-300 ember olvasott.

YOLO, avagy minden csak felfogás kérdése

Mostanában ettől hangosak a közösségi oldalak, ahol a fiatalok megosztják az életük minden apró mozzanatát. Akármit is követnek el, mindenre csak annyi a válasz, hogy egyszer élünk, nem? De, valóban. Viszont minden őrültséget akkor sem kell elkövetni. Nem akarok álszent lenni, én sem vagyok ártatlan bárányka, nem is erről szól a dolog. Csupán vannak következmények, amelyeket akkor is vállalni kell, ha csak azért tettünk valamit, mert YOLO és mert menő! Uccu neki,  mehet a randalírozás, partyzás állandóan, meg persze gyorshajtás, főleg teljesen részegen. Bár azért az irónia megjelenik, amikor egy YOLO rendszámú autó látható egy képen a felismerhetetlenségig összetörve...

Szívem Simonja

Nyugalom, semmi nyálas szösszenet nem fog itt szerepelni egy férfiról sem! Szívem Simonja nem más, mint az internet Showder Klubjának feje, a hétfői napok túlélésének eszköze, a podcastek magasisolájának képviselője! :D

Mai Lookbook dózis

Elérkezett a péntek, ami mit is jelent? Bizony, Lookbook adag. :) Jöjjenek a kedvenc összeállításom a hét utolsó (legalábbis hivatalosan) munkanapján.


American Eagle Striped Skirt, American Eagle Chambray Skirt, Furor Moda Sunglasses, Nine West Shoes
Annyira egyszerű, de imádom. A farmering különösen tetszik.

Forever 21 Embroidered Shirt, Handmade Floral Crown, Thrifted High Wasted Shorts

Segítsetek nekem

Mint tudjátok, szeptembertől vár engem Szombathely, ahol a Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatója leszek. Természetesen ez a tény is hozzátett ahhoz, hogy a lap elköltözött, mivel itt könnyebben tudom vezetni az oldalt, de most nem erről szeretnék írni. :) Állandóan a lapon pörög az agyam, a legtöbb bejegyzés azonban megmarad a kísérletezés szintjén, soha nem kerül fel a blogra, vagy csak később, amikor úgy gondolom, hogy publikálható.

Én is ennyire koncentrálok, csak épp
nem almás dolgokkal írom a bejegyzéseket. :D
Rengeteg tervem van a bloggal kapcsolatban, amelyeket meg is szeretnék valósítani. Ötleteim is vannak a bejegyzésekre, de arra lennék kiváncsi, hogy Ti milyen témákról olvasnátok szívesen. Gondoltam cikkekre , outfit bejegyzésekre, Instagramos képgyűjteményekre, személyesebb posztokra, elhasznált termékekről szóló írásokra, de természetesen ajánlók is várhatóak. A zsákmányos bejegyzések szintén maradnak, esetleg tesztek is jönnek majd, ha lesz rá igény. :)
A kérdés már csak annyi, hogy Nektek van-e valami ötletetek, hogy mit is akartok látni a lapon. Akár személyes, akár egyéb témában nagy szeretettel várom a tippjeiteket. Ha akármi eszetekbe jutott, akkor kérlek Titeket, írjatok az oldalsávban található Brainstorming szövegdobozkába, ahonnan egyenesen az e-mail címemre érkezik a javaslat. :)

Elhasznált termékek #1

Szeretnék ebből egy cikksorozatot készíteni, ami még inkább ösztönözne arra, hogy ténylegesen kifogyasszam azon dolgokat, amelyeket megvettem, majd beszámoljak róla Nektek, hogy mégis milyen véleménnyel vagyok róluk. Azt fontos tudni, hogy általában szeretek kísérletezni, új márkákat kipróbálni, ezért a legtöbb terméket nem veszem újra, még akkor sem, ha nem teljesítettek rosszul. Ha olyat legépelek, hogy bizony ÚJRAVENNÉM, akkor az valami csillámpónis, szivárványos és persze baconös cucc lehet, mert valaminek nagyon meg kell győznie ahhoz, hogy beszerezzem megint. :)


Lovely Matte & Fresh Skin alapozó
30 g/30 ml alapozót tartalmaz a kis tubus. Elméletileg kombinált, zsíros bőrre van kitalálva. Árkategóriájában nem rossz, nem fényesedett át a bőröm, ami ugyebár zsíros. Az adagoló tetszett, pont a megfelelő mennyiséget tudtam felvinni. Fura ilyet írni, de kicsit mintha szárította volna a bőrömet, legalábbis a homlokom elkezdett hámlani tőle. A fedése átlagos, az én problémás bőrömre sajnos nem volt elég. :) Az viszont jó, hogy az illata kellemes, nem túl púderes viszont az a tipikus "olcsó alapozó" illat sem érezhető.

Avon Advance Techniques Daily Shine öblítést nem igénylő hajbalzsam
250 ml-t tartalmaz a flakon. Kellemes az illata, bár a hajamon nem igazán éreztem a használat után. Én azon balzsamokat sem hagyom teljesen a hajamban, amelyeket nem kell kiöblíteni, egy picit mindig "átmosom" a hajam a használatuk után. A hajam selymesebb lett, de semmi más extrát nem vettem észre ezen kívül, mást nem nagyon csinált a hajkoronámmal.

Avon Senses Spirit tusfürdő
250 ml tusfürdőt kapunk a pénzünkért. Az illata nagyon frissítő, bár zuhanyzás után már nem éreztem, ez nálam minden Senses tusfürdőre vonatkozik, de lehet, hogy csak az én orrom gyenge. :D A bőrömet nem szárította, a szememet viszont csípte, ha csak egy picit is érte a tusfürdő, ez nem tetszett...

Loreál Paris Elseve Anti-Breakage töredezés elleni samponSzintén 250 ml-es a termék. Nagyon jó az illata, bár később már nem volt olyan intenzíven érezhető, mint vártam Kevés is elég volt a hajamra, jól habzott a sampon. Nem teljesített rosszul, bár a használat során semmit nem változott a hajam állapota sajnos. Ami pozitívum, hogy nem irritálta a szemem, pedig ez sok samponnál előfordult.

Mostanában vásároltam

Sajnos sok időt nem tudtam szánni arra, hogy shoppingoljak, emiatt nem is vettem sok dolgot mostanában, de a maga nemében mindegyik remek vétel volt. Akciós áron sikerült hazajönniük velem, ezért szeretném megosztani őket veletek ezt a 3 szuper dolgot, melyeket beszereztem az elmúlt 1-2 hétben. :) A képekért előre is bocsánat, sajnos be van borulva, így nem igazán sikerült visszaadni a színeket.

Az idei TCA legjobbjai

A Teen Choice Awards (TCA) egy díj, amelyet a Fox csatorna ad át. Szavazós alapon megy a dolog, 13-19 évesek voksolnak a kedvenceikre az adott kategóriákban. Megjelenik a rengeteg jelölt, akik hol káprázatos, hol szörnyű ruhakölteményeket viselnek. A rossz döntéseket hanyagolnám, lássuk, hogy nekem ki tetszett idén:

Éljünk egészségesen...

... avagy életmódtanácsok teljesen laikusoktól. Nagy divat lett ezzel a témával foglalkozni, nekem is voltak posztjaim (kemény 2 db) ezzel kapcsolatban, de rájöttem, hogy nem értek hozzá, az életmódom abban a pár hónapban volt csak egészséges, amúgy nem. De! Mindenki úgy éljen, ahogy neki jó, hozza ki a legtöbbet a testéből, ha egyszer megteheti. Jöjjön az én álláspontom mindenről, ami fitspiration, egészséges életmód, -10 kiló 3 nap alatt és hasonló finomságok.

Szerintem a fogyás nem is megy úgy, hogy az ember diétázik, meg hasonlók. Vagyis megy, csak éppen a duplája jön vissza. Aki komolyan gondolja, annak teljes életmódváltás kellene. Nem egyik napról a másikra megvonni magától mindent, hanem szépen fokozatosan. De akkor sem az, hogy nem eszik soha többé csokit, vagy épp kizárja az étrendjéből a töltött káposztát. Ha tényleg érdekli, akkor rákeres és megoldja a helyzetet egy egészséges - legalábbis kevésbé egészségtelen - változattal.

Epres képet nem akartam beilleszteni... :)

NOTD: Nude pelyhes

Tradicionális egy manikűr, eddig minden blogomon szerepelt, itt sem maradhat ki. Nagyon szeretem, mert egyszerű. de mégis szép szerintem. :) Nehéz lefényképezni ezt a pelyhes lakkot, az a nagy harci helyzet. Pedig annyira szép, néha narancssárga, néha zöldes. Másoknak is tetszenek így a körmeim, sok kedves szót kaptam.

A legjobb alkalmazások

Manapság már mindenki okostelefonokkal rohangál, boldog-boldogtalan megosztja az életének minden pillanatát a mobilja segítségével. Ezzel semmi baj nincs. A lényeg az, hogy kihasználjuk a kis kütyük adta lehetőségeket.
Én is ezt teszem, régen nekem a telefon arra kellett, hogy telefonáljak, pont. Most viszont teljesen más a helyzet, hisz fél éve beléptem az Androidos emberek táborába. Mit is jelent ez? Appok mindenhol, állandó elérhetőség, csupa könnyítés az élet minden területén.


Költözés megvolt, megnyílik a lap

Bizony, az idegeimre ment a Fanfusion egyszerűen. Nem bírtam már, a saját lapomra nem tudtam belépni, elérhetetlen volt a lap órákig, eltűnt a CSS. Ezért döntöttem úgy, hogy váltok. Régóta érett már a döntés. Természetesen az a lap sem tűnik el. :) Megmarad, mert egy emlék. Sokan szerettétek a WHF-et, és az utódját is, majdnem 100 000 ember látogatta meg ezalatt a 1,5 év alatt. De felnőttem talán, a Blogspot jobban illik hozzám.
A design nagyon egyszerű, nem is hiszem, hogy sokáig marad majd, de úgy éreztem, hogy ezzel kinyithatok, mert olyan kis bohókás. Gondoltam arra, hogy a lap címe maradjon, csak a szolgáltató változik, de végül nem így lett, a coffee is my drug sokkal személyesebb, ugyanis tényleg kávéfüggő vagyok, nincs kérdés. Ezer címötlet jutott eszembe még, egyik rosszabb volt, mint a másik... Chat nincs, jobban örülnék, ha hozzászólnátok a bejegyzéseimhez.
Egy szónak is száz a vége, köszöntelek Titeket itt. Remélem, hogy ugyanúgy fog tetszeni az oldal! :)